Back to All Events

All

Other Trainings

Other Trainings

Training

Training

Conference

Conference

RoGBC Related

RoGBC Related

LEED 101 Green Building Basics  
Location : Bucharest, RoGBC office
From: Thursday 17 March 2011, 00:00
To: Thursday 17 March 2011, 00:00
  • 17 Martie, 2011 - Workshop LEED, Bucuresti, sediul RoGBC

Certificari in domeniul Cladirilor Sustenabile: Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi sustine membrii nationali ai Consiliului Mondial pentru Cladiri Verzi in dezvoltarea si punerea in aplicare a instrumentelor internationale de evaluare (LEED, BREEAM, DGNB etc.). De asemenea, RoGBC este partener USGBC si contribuie la internationalizarea sistemului de evaluare LEED, pentru a-i facilita intrarea pe piata din Romania si din regiunile apropiate. Triple Green Building Group – membru RoGBC si Partener Educational al USGBC, va oferi o serie de cursuri low-cost ce vor cuprinde doua workshop-uri despre LEED.

Acest workshop este adresat celor cu cunostinte reduse in domeniul cladirilor sustenabile si care doresc sa afle elementele de baza din acest domeniu, corelate cu LEED. Acest curs ofera o introducere catre USGBC, principii sustenabile de proiectare arhitecturala si despre fundamentele Sistemului de Evaluare LEED. Include teme de discutie precum schimbarile climatice si impactul cladirilor; stimulente si argumente pentru constructii sustenabile; abordari conventionale versus cele neconventionale si beneficiile asociate lor. In urma acestui curs veti dobandi cunostinte de baza ale acestui domeniu, concepte si termeni pentru fiecare categorie de evaluare LEED, precum si cazuri de bune practici in constructiile sustenabile, reglementari si stimulente.

Workshop-ul este structurat pe durata a 4 ore

 

 

 

Cursul va avea loc la sediul RoGBC. str Ialomicioarei, nr 21, Bucuresti. Pentru harta click aici.

[informatii despre al doilea workshop aici]

Pentru inregistrare doar la acest curs, click aici.

LEED reprezinta un program de certificare independent si un punct de referinta acceptat in designul, constructirea si operarea cladirilor sustenabile cu perfomanta ridicata. LEED ofera proprietarilor de cladiri si administratorilor instrumentele necesare pentru a avea un impact imediat si masurabil asupra performantei cladirii. LEED promoveaza o abordare diferita asupra sustenabilitatii, recunoscand si sustinand performanta a cinci factori cheie in relatie cu mediul si sanatatea umana: dezvoltarea sustenabila a unui teren, managementul apei, eficienta energetica, selectia materialelor si calitatea aerului interior. Mai multe informatii gasiti aici.

Trainer - Vessela Valtcheva-McGee

Vessela Valtcheva-McGee are experienta vasta in domeniul sustenabilitatii, atat in practica, cat si in teorie. A fost LEED AP incepand cu anul 2005 si fondator si Presedinte a filialei USGBC din Statele Unite ale Americii, ocupand pozitia de functionar al comitetului executiv timp de 6 ani. Formata ca si arhitect, a lucrat pe proiecte LEED de anvergura nationala, iar ca si consultant a fost responsabila de partea administrativa si de documentatie pentru numeroase sisteme de verificare LEED pentru proiecte de diferite scopuri si marimi.

In 2008, Vessela a contribuit la fondarea Triple Green Building Group, LLC – o companie ce ofera servicii de consultanta si educatie in domeniul sustenabilitatii. In Statele Unite a lucrat cu doi mari parteneri educationali ai USGBC pentru a livra workshop-uri LEED si a fost co-autor a cartii LEED Prep and LEED Practice Exam pentru Professional Publications, Inc. De atunci, Vessela a condus compania in dezvoltarea unei baze profesionale in tara ei de origine, Bulgaria, unde ocupa functia de Director de Educatie si Dezvoltare al Consiliului Bulgar pentru Cladiri Verzi.

In 2010, USGBC a recunoscut Triple Green Building Group ca si Partener Educational Autorizat, oferind companiei posibilitatea de a livra cursurile LEED din cadrul USGBC pe piata internationala. La nivel international, Triple Green este considerat un grup de parteneri de incredere ce au obtinut licenta de a livra curicula LEED a USGBC.

Vessela Valtcheva-McGee a parcurs un master in arhitectua la Savannah College of Art and Design, unde este recunoscuta ca si “honorary guest lecturer”.  In momentul de fata, Vessela este in proces de a deveni auditor international DGNB si evaluator international BREEAM.

Back